Så er vi tilbage i det solbeskinnede land.
Nu skal det være slut med blodsudgydelser og killer-instink…
Der skal være No-fly zone ved vores bil.
Vi har brugt juleferien på at sy et mygge- og fluenet, som gerne skal passe på vore mentale helbred udendørs. Man kan hurtigt få pip, hvis der er fluer og myg overalt. Med vores begrænsede plads, er vi nødt til at kunne opholde os udenfor en stor del af tiden.
Det har ikke været muligt at finde et færdiglavet net, som passer til vores markise. Så vi har købt et der er lidt for stort og vil sy det om, så det passer til os.
Nu skal det bare afprøves og se om det virker. Det vil hæve komforten til helt nyt niveau, hvis vi kunne slippe for myg og fluer.
Vores første tur tager vi ned ad Great Ocean Road. En tur på 250 km i retning fra Melbourne og hen imod Adelaide.
Turen er flot men der er et massivt turistpres i området. Det er højsommer og australierne har selv sommerferie. Alle campingpladser er optaget, så vi søger væk fra ruten og ud i en nationalpark, hvor der er mulighed for bushcamping.
Allerede efter kort tids kørsel i eukalyptusskoven, ser vi de to første koalaer.
Nøjagtigt lige så søde som vi husker dem. Vi kommer frem til vores lejr, og her ser vi yderligere to koalaer. Da vi kører fra lejren tidligt om morgenen ser vi igen en koala, der sidder og hygger sig i vejkantnen. Det er helt specielt, 5 koalas indenfor samme døgn, er en stærk begyndelse.
Kystlinjen er et spektakulært syn med stejle skrænter. Takket være vores jetlag, vågner vi tidligt og ankommer til kalkstensformationerne – de 12 apostle – før den store mængde af turisme har tænkt sig at stå op. Det er høje kalkstenssøjler som står langs kysten. Det er flot at se som farverne skifter, alt efter hvordan lyset falder.
Det flotte skue forsætter ned ad kysten, stejle skrænter og flotte kalksten. Ved et af stederne, er der dannet en naturlig havn. Der er kun et skilt med “bådsrampe” så de fleste springer over – men der er faktisk ligeså flot som de mere højtprofilerede steder. Blot i en mere fredelig version og uden trængsel på P-pladsen.
Langs kysten finded der strandcamping. Her er tæt beplantet med mange forskelligrartede planter, som så igen giver et rigitg flot levested til insekterne. En ekstra positiv ting ved alle de forskellige planter er, at det dufter vildt godt.
Vores første afprøvning af no-fly zone nettet virker egentligt godt. De fluer som var sluppet indefor, havde mere travlt med at forsøge på at bryde ud igen – end at summe rundt om os.
Det er en billig og rigtig flot måde at campere på. Man betaler et lille gebyr på 50-70 kr til staten og så kan man bruge deres udlagte camping område. Det fungerer rigtig godt og vi er vilde med den type overnatninger.
I en lille by er den store attraktion flot udskårne træfigurer. De kalder det “Avenue of Honor and Farytale”. Langs vejen er der militær figurer og ved en lille park er det australske dyr. Der er lagt et stort arbejde i det.
Ved et helt tilfælde kommer vi forbi Umpherston Sinkhole, som vi også besøgte tidligere. Nu er det blevet sommer, så vi vil lige ned og se hvordan det ser ud med udsprungne blomster.
Vores rute fortsætter langs kysten. Det er landbrugsområde så langt øjet rækker. Men turen går også igennem Coorong Nationalpark, som overrasker os med dens store hvide indtørret saltvandssøer. Det ser næsten ud som om der er is på dem. Et fantastisk skue som vi ikke havde forventet at støde på.
Ved Murray river ligger der et museumsområde, med gamle australske huse fra slutningen af 1800- tallet og starten af 1900-tallet. Old Tailem Town Pioneer Village.
Lidt som den gamle by i Århus, bare med gamle australske bygninger. Her er alt fra brandstationer, fiskerhuse, skrædder, værksted, politistation til telefoncentral, slagter og tandlæge. Det spænder vidt og har den patina der kommer ved 130+ år i hård solskin.